Taikaponilauma laskeutui muodostelmassa Taikametsän reunalle. Tähtisade ja Kuunvalo menivät luonnollisesti johtajaparina ensimmäisinä, ja heidän perässään kulkivat muut neljä taikaponia, joita emme ole vielä tavanneet:

- Sademieli, taikaponilauman hopeanvärinen runoilijatyttöponi, Kuunvalon elämänkumppani.
- Kuunsirppi, Kuunvalon sisar, taikaponilauman viisas tummansininen tietäjäponi.
- Vinhajalka, taikaponien ehdoton nopeusmestari ja paras lentäjä. Väriltään hän on tummanpunainen poikaponi.
- Pikkuriikkinen, taikaponivauva joka ei vielä osaa puhua mutta joka on sitäkin kekseliäämpi ja uhkarohkeampi! Pikkuriikkinen ei myöskään ole vielä osannut päättää, minkä värinen hän tahtoo olla; tästä johtuen hänen värinsä vaihtelee lähes hänen mielensä vaihteluiden mukaisesti!

Jokin tumma hahmo liikkui puiden lomassa lähellä metsän reunaa. Pikkuriikkinen hirnahti hieman pelästyneenä ja hän meni Vinhajalan jalkojen taakse piiloon.

"Tule esiin ja näytä itsesi!", huusi Kuunvalo oudolle hahmolle.

Tumma hahmo tuli hieman lähemmäs. Sademieli katseli tyypillisen utuisalla ja lempeällä katsellaan kohti hahmoa, huomaten siinä jotain erikoisen tuttua ja rakasta hänelle: "Pölypallo!"

"Pölypallo?!", kysyivät muut ponilauman jäsenet hämmästyneenä. Ja nyt he näkivätkin tuon metsän oudon hahmon tarkemmin. Se oli kuin olikin tummanharmaa taikaponi; taikaponi, jonka kaltaista kukaan heistä ei ollut koskaan nähnyt, selvästikään Sademieltä lukuunottamatta.

"Hah, vai oletko muka sinäkin harmaa otus muka taikaponi!", huudahti Kuunvalo tuhistaen sieraimiaan kopeasti. "Ei harmaita taikaponeja olekaan!"

Harmaa ilmestys katseli muita taikaponeja hiljaisena ja hieman aran näköisenä. Hänen katseensa kuitenkin pysähtyi Kuunvalon utuisiin silmiin ja kirkastui välittömästi.

Hän tiesi tulleensa takaisin kotiin.